Mircea Gradu

Facultatea de Transporturi

Mircea Gradu, absolvent al Facultății de Transporturi din Universitatea POLITEHNICA din București, este Vicepreședinte Senior de Calitate și Produse la Velodyne Lidar.

Cu o experiență de peste 25 de ani în industria automobilelor și a vehiculelor comerciale, Mircea Gradu și-a început cariera la Daimler-Benz AG din Stuttgart, Germania, unde a ocupat funcția de vicepreședinte al departamentului de Transmisie Powertrain și Driveline la Fiat Chrysler Automobiles, iar înainte de Velodyne a condus departamentul de Inginerie și Calitate la Hyundai Motor America.

Mircea Gradu a primit 56 de brevete pentru sisteme automotive mecatronice, a publicat peste 40 de lucrări tehnice, a fost onorat cu premiul SAE Edward N. Cole pentru Inovația în Ingineria Autovehiculelor și a fost considerat unul dintre cei mai influenți 50 de directori de automobile de către Motor Trend, fiind creditat cu renașterea platformelor auto cu tracțiune pe spate prin introducerea noilor și pentru soluțiile eficiente de transmisie a combustibilului.