Marius Tîrcă

Facultatea de Automatică și Calculatoare, Promoția 2007

Marius Tîrcă, co-fondator & Chief Technology Officer @UiPath, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea POLITEHNICA din București în anul 2007.

UiPath, companie fondată de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, devenit recent cel mai valoros startup din domeniul inteligenței artificiale (AI), devenit anul trecut și lider mondial în domeniul automatizări software.

La începutul anului 2018, UiPath a devenit primul “unicorn” înființat de Marius Tîrcă și Daniel Dines, după ce compania a fost evaluată la peste 1 miliard de dolari în cadrul unei runde de finanțare Seria B, la care au participat Accel, CapitalG (divizia de investiții a Alphabet, compania-mamă a Google) și Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Inginer software la origini, Marius a preluat conducerea echipei tehnice care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiei. Daniel Dines spune că Marius Tîrcă a fost esenţial în dezvoltarea companiei, datorită abilităţii sale de a-l provoca și menționează că asociatul său „ridica un soi de «challenge», dezbateri, câteodată foarte aprinse, cu pasiune şi nimeni nu putea să impună o decizie, ci trebuia să-l convingi pe celălalt”.