Andrei Pitiş

Facultatea de Automatică și Calculatoare, Promoția 1995

Andrei Pitiș este unul dintre cei mai cunoscuți antreprenori în tech, iar acum este unul dintre cei mai cunoscuţi antreprenori din tech, începându-și această carieră încă din tinerețe, fiind implicat în mai multe proiecte de tehnologie din România și Statele Unite ale Americii.

În 2005, s-a alăturat echipei IXIA, un important furnizor de sisteme de testare de performanță pentru infrastructură și servicii bazate pe IP, unde a ocupat poziția de Country Manager pentru România pentru mai mulți ani. În anul 2013, Andrei Pitiș a fondat Vector Watch (primul smartwatch românesc), stabilindu-și ca principal obiectiv livrarea unui produs cu adevărat inovator pentru piața ceasurilor inteligente, iar în prezent ocupă funcția de VP Product and Head of European Development Centers în cadrul Fitbit.

Andrei este implicat în numeroase alte proiecte importante precum Innovation Labs (un program de preaccelerare dezvoltat în cadrul UPB, care se traduce printr-o inițiativă de mentorat al start-up-urilor) și Tech Angels, fiind totodată un investitor activ și mentor pentru mai multe start-up-uri din Europa de Sud-Est. El vrea să contribuie la creşterea numărului de antreprenori care să ajungă milionari în euro din business-uri în tehnologie: „Am ajutat în mod direct 6 oameni să devină milionari în euro şi mi-aş dori ca, direct sau indirect, să ajung să ajut 100 de oameni să devină milionari în euro din start-up-uri din tehnologie, pentru că la asta mă pricep. Este o provocare şi pentru mine şi va trebui să creeze un sistem pentru ca acest lucru să se întâmple“.