Ruxandra Vidu

Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor, Promoția 1987

Ruxandra Vidu a obținut un doctorat în Ingineria Materialelor și Prelucrarea Materialelor de la Universitatea din Osaka, Japonia, este absolventă Fulbright, profesor la Universitatea din California Davis și președintele Academiei Americane de Arte și Științe din România.

Cu o expertiză în fabricarea filmelor extrem de subțiri și a nanostructurilor pentru panourile fotovoltaice, Dr. Ruxandra Vidu ocupă funcția de consilier la Bloo Solar, Inc, fiind co-inventator al tehnologiilor de bază. Din anul 1996, a colaborat cu universități de top din Japonia, Statele Unite și România și a oferit consultanță pentru Mitsubishi și BP Solar în proiecte de energie solară și de stocare a energiei. Mare parte din munca sa se axează pe utilizarea nanostiințelor și nanotehnologiei în dezvoltarea de noi materiale și procese, cu accent special pe sistemele ultra-subțiri de film pentru celulele solare. Dr. Ruxandra Vidu este un expert publicat în domeniul PV și nanotehnologiei, cu peste 20 de ani de experiență în ingineria chimică și știința materialelor. Aceasta a publicat 45 de lucrări și este co-autor a patru cărți.

Comisia Europeană a ales-o pe Prof. Ruxandra Vidu să asiste Comisia Europeană ca expert extern pentru monitorizarea proiectului Horizon 2020. Ea aduce cunoștințe și inovație Comisiei Europene prin expertiza ei în domeniul cercetării aplicate și al ingineriei tehnice în domeniul nanomaterialelor, energiei, mediului, ingineriei și științelor vieții.