Monica Ene-Pietroșanu

Facultatea de Automatică și Calculatoare, Promoția 1995

Monica este un lider în inginerie cu o experiență în creșterea echipelor de inginerie software din întreaga lume în domenii legate de securitatea și performanța infrastructurii.

În cadrul Intel Software Group, Monica conduce o echipă de ingineri de performanță și experți în compilări pentru optimizarea celor mai populare limbaje de scripting utilizate în cloud. Înainte de aceasta, Monica a condus o echipă de ingineri la nivel mondial în cadrul Data Center Group, Intel pentru furnizarea unui stack de administrare a software-ului „firmware to cloud” și a API-urilor aliniate la standardele din industrie.

Înainte de Intel, Monica a lucrat timp de 13 ani cu Microsoft, în Statele Unite ale Americii, în diverse roluri de management în inginerie software și mai târziu în România, unde a condus Centrul Global de Asistență Tehnică Microsoft EMEA din București.

Monica deține și titlul de doctor în științe informatice de la @UPB1818 , cu o teză în protocoalele de securitate distribuite, precum și patru brevete americane referitoare la tehnologiile de securitate și criptare.