Elena Sorina Lupu

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Promoția 2015

Elena Sorina Lupu lucrează ca Inginer în Cercetare la Caltech în Pasadena de peste un an, în 2017 a absolvit programul de masterat Robotics and Automation Systems – Space Technology în cadrul Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, a realizat un internship la Școala de Vară CERN în 2014 unde a lucrat la proiectul „Temperature Impact on Timing, Trigger and Control Systems for High Energy Physics Experiments”.

În primăvara anului 2017, Elena Sorina a lucrat împreună cu o echipă de studenți pentru a construi o rachetă care a fost lansată ca parte a competiției Intercollegiate Rocket, SUA (Spaceport America Cup).

În trecut, a condus un proiect pentru programul REXUS/BEXUS, unde împreună cu echipa sa a proiectat și construit un experiment care a fost lansat la bordul unei rachete sonore în mai 2014.

De asemenea, a participat la diferite concursuri organizate de NASA, cum ar fi Competiția Lunabotics Mining (la Centrul Spațial Kennedy), Competiția Green Aviation, Concursul Great Moonbuggy (la Centrul Space & Rocket din SUA), Starcount Quest etc. unde a obținut mai multe premii și a participat la TEDxReghin în calitate de speaker în anul 2014.