Beatrice Pesquet-Popescu

Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, Promoția 1995

Beatrice Pesquet-Popescu este lider recunoscut la nivel mondial în domeniul multimedia (compresie video, 3D TV, networking), semnal statistic, prelucrarea imaginilor, modelare date, optimizare convexă și participă la definirea orientărilor strategice de cercetare în domeniul multimedia la nivel internațional, european și național (prin diferite consilii, comitete tehnice, grupuri de lucru).

În cadrul Télécom ParisTech, instituția de învățământ superior clasată pe primul loc în domeniul digital în Franța în, Beatrice este profesor și șeful departamentului Multimedia. A îndrumat 30 de doctori, în prezent are 6 sub supraveghere, peste 50 de masteranzi și a participat la 40 de comisii de doctorat în Franța și în străinătate (Elveția, Olanda, Norvegia, Germania, Finlanda și Suedia). În prezent, are peste 270 de articole de jurnal și de conferințe, o carte sub coordonare, 14 capitole de carte, 25 de contribuții MPEG și 23 de brevete.

Beatrice prezintă un mare interes pentru dezvoltarea afacerilor și strategii, iar de mai bine de un an ocupă funcția de Director de cercetare și inovare în afaceri în cadrul companiei Thales LAS France.